10 vinkkiä osinkoosakkeisiin sijoittamiseen kuin ammattilainen

10 vinkkiä osinkoosakkeisiin sijoittamiseen kuin ammattilainen

Osinkoosakkeet ovat yksi parhaista sijoituksista, joita voit tehdä, mutta vain jos tiedät mitä olet tekemässä. Sijoita kestävään osakkeenomistajaan osoitteessa Sampo.

10 vinkkiä osinko-osakkeisiin sijoittamiseen kuin ammattilainen.

1. Tee läksyjäsi. Ennen kuin sijoitat osakkeisiin, sinun tulee tehdä kotitehtäväsi ja tutkia yritystä. Tämä on erityisen tärkeää osinkoosakkeiden kohdalla, koska halutaan varmistaa, että yhtiö on vakaa ja sillä on hyvät kokemukset osinkojen maksamisesta.

2. Harkitse yrityksen taloutta. Kun tarkastelet osinkoosaketta, sinun tulee ottaa huomioon myös yhtiön taloudellinen tilanne. Tämä sisältää asioita, kuten heidän tulonsa, kassavirtansa ja velkatasonsa. Haluat varmistaa ennen sijoittamista, että yrityksen taloudellinen tilanne on hyvä.

3. Tunne osinkohistoria. On myös tärkeää tietää yhtiön osinkohistoria. Tämä antaa sinulle käsityksen siitä, kuinka usein ja kuinka paljon yhtiö on aiemmin maksanut osinkoa.

4. Katso osinkotuottoa. Yksi tärkeimmistä asioista, joka on otettava huomioon osinkoosaketta harkitessa, on osinkotuotto. Tämä on prosenttiosuus osakkeen hinnasta, joka maksetaan osinkoina. Korkeampi osinkotuotto on yleensä parempi, mutta haluat myös varmistaa, että osinko on kestävää.

5. Harkitse maksusuhdetta. Osinkotuoton ohella kannattaa katsoa myös maksusuhdetta. Tämä Tämä on osingon suhde yhtiön tulokseen. Korkea maksusuhde tarkoittaa, että yhtiö maksaa suuren osan tuloistaan ​​osinkoina, mikä voi olla riskialtista.

6. Varmista, että osinko on kestävää. Kuten edellä mainittiin, haluat varmistaa, että osinko on kestävää. Tämä tarkoittaa, että yhtiöllä tulee olla riittävästi kassavirtaa osingonmaksun kattamiseksi.

7. Harkitse kasvunäkymiä. Osinkoosaketta tarkasteltaessa kannattaa ottaa huomioon myös yhtiön kasvunäkymät. Tämä antaa sinulle käsityksen siitä, kuinka yhtiön odotetaan menestyvän tulevaisuudessa ja jatkuuko osinko todennäköisesti vai ei.

8. Kerroin veroissa. Veroilla voi olla suuri vaikutus sijoituksesi tuottoon. Kun harkitset osinkoosaketta, sinun tulee ottaa huomioon verot, jotka olet velkaa saamistasi osingoista.

9. Monipuolista portfoliosi. Osinkoosakkeet ovat loistava sijoitus, mutta kaikkia munia ei kannata laittaa samaan koriin. Sinun tulisi monipuolistaa salkkuasi ja omistaa sekoitus erilaisia ​​sijoituksia.

10. Pysy kärsivällisenä. Osinkoosakkeisiin sijoittaminen voi olla loistava tapa kasvattaa vaurauttasi ajan mittaan. Mutta sinun ei pitäisi odottaa ansaitsevasi omaisuutta yhdessä yössä.