Algorand –uusia mahdollisuuksia tekniikan maailmassa

Algorand –uusia mahdollisuuksia tekniikan maailmassa

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Mainos

Algorand on uusi kryptovaluutta, jonka tavoitteena on tehdä kryptovaluuttojen ja hajautettujen sovellusten luomisesta entistäkin tehokkaampaa ja nopeampaa. Bitcoinin synnystä lähtien vuonna 2008 on kryptovaluutojen teknologia kehittynyt huimasti. Mitä algorand pystyy tarjoamaan jo valmiiksi kehittyneelle järjestelmälle?

Algorand – enemmän kuin kryptovaluutta

Ethereum ja cardano, maailman ensimmäiset kryptoverkostot olivat jo itsessään maailmaa mullistavia. Kun alun perin bitcoinia pystyi hyödyntämään ainoastaan maksutapana, niin nykyään kryptoverkkoihin pystyy luomaan erilaisia hajautettuja sovelluksia, älysopimuksia sekä uusia kryptovaluuttoja. Näin sinänsä yksinkertaista teknologiaa on pystytty hyödyntämään uusien innovaatioiden kehittämisessä.

Algorand on myöskin kryptoverkosto, josta on pyritty tekemään helppokäyttöisempi ja turvallisempi kuin edeltäjistään. Se tuli markkinoille vasta vuonna 2019, kun USA:n professori Silvio Micali halusi toteuttaa unelmansa paremmasta kryptoverkostosta.

Sopii erityisesti aloitteleville kehittäjille ja yrityksille

Algorand sopii ominaisuuksiensa puolesta erityisesti yrityksille sekä muille organisaatioille, jotka haluavat hyödyntää nykyaikaista teknologiaa. Algorand tarjoaa hyviä työkaluja kehittäjille, jolloin on helppo päästä alkuun, vaikka ei olisikaan paljon kokemusta hajautetussa verkossa kehittämisestä.

Algorand-alustalla pystyy luomaan älysopimuksia ja hajautettuja sovelluksia, jotka voivat olla esimerkiksi yrityksen toimintaa helpottavia työkaluja. Nykyään varsinkin tietoturvallisuus on monelle yritykselle vakava uhka, minkä takia on yritetty löytää vaihtoehtoisia tapoja ehkäistä kyberuhkia. Hajautetun verkon hakkeroiminen on itsessään huomattavasti haastavampaa ja lisäksi älysopimuksilla on pystytty tekemään kryptovaluuttojen vaihdosta turvallisempaa.

Algorandin projekti ei ainoastaan lupaile, vaan jo nyt on huomattu, millaista tulosta uusi kryptoverkko on tuottanut. Erilaisten hajautetussa verkossa toimivien DeFi (Decentralized Finance) -projektien määrä on moninkertaistunut, kun niiden aloittaminen on tehty helpommaksi. Voi siis olla, että lähitulevaisuudessa nähdään yhä enemmän erilaisia lohkoketjuteknologialla toimivia työkaluja ja sovelluksia, jotka tekevät jokapäiväisestä elämästämme helpompaa. Esimerkiksi tiedonsiirto on kryptoverkossa huomattavasti nopeampaa ja turvallisempaa ja tästä ominaisuudesta voisi olla toden teolla hyötyä nykyajan nopeatempoisessa yhteiskunnassa.

Uusien kryptovaluuttojen kanssa on oltava myös huolellinen

Algorand on kaikista hienoista ominaisuuksistaan huolimatta hyvin uusi kryptovaluutta, jonka suhteen pitäisi olla hieman varovainen. Jos esimerkiksi kryptovaluuttoihin sijoittaminen kiinnostaa, ovat uudet kryptovaluutat huomattavasti riskialtiimpi sijoituskohde. Vaikka algorandin arvo onkin ollut kasvussa suosittujen DeFi-projektien vuoksi, ei mikään takaa sitä, että valuuttaan sijoitettaisiin vielä lähitulevaisuudessakin. Algorand kurssi vaihtelee paljon kysynnän ja tarjonnan mukaan. Jos kryptovaluutan suosio siis yhtäkkiä laskeekin, voi valuuttaan sijoittanut menettää kaiken omaisuutensa.

Muuten kyseessä on kuitenkin jännittävä projekti teknologian kehityksen näkökulmasta, joka voi ratkaista monia nykyajan yhteiskunnan ongelmia.

Yhteenveto

Algorand on siis erittäin uusi ja kiinnostava kryptoprojekti, jonka kautta kryptoverkosta on pyritty tekemään lähestyttävämpi ympäristö esimerkiksi yrityksille. Verkon kautta on pystytty luomaan uusia innovaatioita ja työkaluja, joita tarvitaan nykyajan jatkuvasti kehittyvässä maailmassa. Ei siis ole yllättävää, että monet yritykset ovat löytäneet tämän uutena mahdollisuutena tekniikan maailmassa.